Ce facem cand ne plictisim ?

Ce facem cand ne plictisim ? Incercam sa gasim ceva cat mai interesant, nu? Ne cautam castile si ascultam muzica favorita. Desenam ceva in caz de ne pricepem. Sau dam drumu la televizor ? Si ca tot vorbesc despre plictiseala in acest articol ma gandeam sa caut pe net despre treaba asta.
Cica plictiseala este acea stare emoțională negativa, in decursul careia individul simte lipsa dorintei de actiune, dar si senzatia ca trecerea timpului are loc cu dificultate.

Putem sa ne gandim si la diferite jocuri pentru a ne alunga clipele prea posomorate. In caz de nu stiati (defapt nici eu nu aveam habar de treaba asta) plictiseala este de 5 tipuri.

- Plictiseala indiferenta - se defineste printr-o stare de relaxare si neimplicare in activitati.
- Plictiseala de calibrare - se defineste printr-o nesiguranţă şi o mare receptivitate la schimbare.
- Plictiseala de explorare - se defineste printr-o stare de nelinişte si incercarea de a cautat o schimbare. - Plictiseala de reactanţă - Este marcata de impulsul de a cauta solutii alternative de a ieşi dintr-o anumită situaţie.
Inainde de a va spune si de cel de-al 5-lea tip de plictiseala am descoperit in timp ce scriam acest articol un joc care la inceput il credeam plictisitor. Cautati pe google jocuri mahjong si veti vedea despre ce vorbesc.
 Si al cincilea tip de plictiseala. O descoperire a noua a oamenilor de stiinta englezi. Cea apatica, care se defineste ca o stare generala de neajutorare Acest timp de plictiseala a fost descoperită în timp ce oamenii de ştiinţă studiau cele patru tipuri deja cunoscute.

Comentarii