Despre goblenuri

Stiu ca multi cand aud de goblenuri e gandeste la acea bucata de panza pe care o cosea bunica cand statea in balansoar. Putem spune ca nu numai bunica se mai ocupa de asa ceva. Mai noi goblenurile au devenit o afacere.

Goblenul este o tapiserie, broderie sau tesatura artistica care a fost denumit dupa produsele manufacturii Gobelins care a fost un centru vestit francez de arta decorativa. In a doua jumatate a secolului al XVII-lea, la sugestia ministrului Colbert, atelierele au capatat numele de manufactura regala si au fost conduse de primul pictor al curtii, Charles Le Brun.

Printre artistii celebri de pe atunci specializati prin pictura decorativa sau remarcat nume precum : N. Mignard, Antoine si Charles Coypel, Audran le Jeune, Watteau, Boucher, J.F.Raffaeli, Monet s.a.

Cum se realizeaza un goblen?
In primul rand ai nevoie de o panza de goblen.
Ce este o panza de goblen?
 Panza pentru goblen este o tesatura realizata din bumbac cu grasimi indentice care formeaza o retea de patrate regualate pe care este trasat un caroiaj colorat diferit din 10 în 10 fire.

Pentru realizare un goblen de valoare este necesara o ata de calitate Cea mai de calitate ata pentru goblene enumeram : dmc, coats-puppets și anchor, iar printre panzele de calitate Zweigart ar fi cea mai des folosita în seturile de goblen.

Deci nu trebuie neaparat sa ai o varsta inaintata sa cosi un goblene. Trebuie sa pui pasiune deoarece se poate coase si usor si greu depinde cat de complex este.

Goblenul este si acum considerat o art, multe dintre ele fiind expuse spre vanzare in galerii de arta internaționale.

Comentarii

  1. Buna seara,

    Sunt interesat de o colaborare cu dumneavoastra. Va putem oferi in schimb link-uri de calitate sau bani, in functie de preferinte. Daca sunteti interesat va rog sa ma contactati la aceasta adresa de email.

    Cu deosebita consideratie,
    Daniela Stroe

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu